Amikor éppen nem ételt preparál, vagy süt az asztalba épített spóron, akkor szabad három másodpercében még elmos két poharat vagy megfeni kését. Szóval lenyűgöző.
Meglepetést készít s erre fel is hívja a figyelmet. Ételforgató lapátjával szépen ellapingatja az előző fogásként tálalt garnélarák páncélját a sütőlapon, megfogatja, simítgatja, szélre húzza. Közben más ételeket készít. Kevés figyelmet szentel az elkövetkező fél órában a szemétből megmentett maradéknak. Már el is felejtkezünk róla, amikor mosolygó arccal invitál a műremek megkóstolására. Apró, húszforintos érme alakú, világos barnára sült rák-chips-el kínál bennünket. Érdemes megpróbálkozni vele, na lássuk. Állagra tényleg chips, ropogva törik a fogaim között, nem túl kemény, nem túl puha. Íze diszkrét, tökmag és kukorica lepény között félúton helyezkedik el. Nem kell félni, a szakács érti a dolgát! Próbáld ki te is ha egyszer lesz szerencséd hozzá!
Amsterdam, 2007 szeptember 26.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése